responsabilitate, autonomie, dezvoltare

pROIECTE educaționale

 

Ne dorim ca elevii noștri să dezvolte abilități care să îi ajute în viitorul apropiat și îndepărtat.

PROJECT BASED LEARNING (PBL)

Big Brother

Este împământenit faptul că fratele mai mare are grijă de frățiorul său. Cum poate fi transpus acest obicei într-o activitate? Ușor! Este nevoie de…

Citește mai mult...

un strop de imaginație, de originalitate marca „LRF” și de mult curaj.

În toamna anului 2013 a luat naștere un nou program educațional – „Big Brother”. Școlarii (clasele primare), care au trecut de perioada buchisirii literelor, vizitează prichindeii de la grădiniță pentru a le citi povești, pentru a le dezlega tainele încâlcite ale legării șireturilor, pentru a face oameni de zăpadă. Din când în când pun murături sau fac desene cu creta pe asfalt. Experiențele sunt marcate de candoarea și puritatea copilăriei.

Young Leadership

Credem cu tărie că liderii nu se nasc, ci se formează. Ne dorim să formăm liderii de mâine prin programul Young Leadership, care este menit să-i responsabilizeze pe elevi.

Citește mai mult...

Aceștia primesc sarcini și îndatoriri, pe care trebuie să le îndeplinească și care îi ajută să conștientizeze ce anume este bine să faci și ce nu. De asemenea, prin intermediul acestui program, copiii au ocazia de a se cunoaște mai bine, de a se ajuta. Un bun lider nu este acela care conduce, ci acela care știe să-și îndrume și să-și ajute colegii să creeze un colectiv armonios și funcțional. 

Cum se derulează proiectul mai exact? Fiecare clasă este împărțită în echipe de 3-6 elevi, care se schimbă de două ori pe an și în care pe rând, în fiecare lună, unul dintre ei își asumă rolul de lider.

Ce face un lider? Își îngrijește echipa, este atent la schimbările apărute în viața de la școală (și nu numai) ale coechipierilor, cere ajutorul adultului atunci când situația îl depășește, conduce provocarea la nivelul echipei, raportează la orele de dirigenție/consiliere situațiile apărute în echipa sa, propune soluții, planifică și monitorizează îndeplinirea sarcinilor date echipei și nu în ultimul rând este un model pentru colegi.

Mentorare

Programul de mentorare al elevilor se adresează elevilor de gimnaziu și liceu și constă în mentorarea copiilor de la clase mai mici (5-7) de către copiii mari (8-10).

Citește mai mult...

Se formează o echipa de mentori care este antrenată și pregătită pentru diverse discuții și probleme care pot apărea, iar fiecare mentor se ocupă de câte un coleg de la o clasă mai mică care dorește să discute cu cineva. 

Întreg programul este supravegheat de Emanuel Popescu (decanul elevilor) în colaborare cu echipa de psihologi ai școlii și președintele elevilor.

Proiect transdisciplinar

Fiecare clasă din ciclurile gimnazial și liceal trebuie să realizeze un proiect transdisciplinar care să acopere cât mai multe dintre materiile studiate.

One day in my shoes

Elevii devin profesori pentru o oră sau chiar pentru o zi și experimentează cum este să predai, care sunt provocările pe care le au zi de zi profesorii lor.

Reciclare Selectivă

Liceul Româno-Finlandez este un promotor al reciclării prin diverse proiecte și parteneriate pe care le-am avut de-a lungul anilor.

Citește mai mult...

Ultimul de acest fel este Proiectul „Azi pentru Mâine în Școală”, realizat în colaborare cu Asociația CSR Nest și Green Point, care presupune colectarea selectivă a următoarelor deșeuri: PET, plastic, hârtie, carton și doze de aluminiu. Participarea la acest proiect le oferă elevilor oportunitatea de a-și dezvolta un comportament responsabil față de mediul înconjurător privind reciclarea și colectarea selectivă a deșeurilor.

Siivouspaiva

Primăvara vine întotdeauna cu provocarea de a avea grijă de mediu, de curățenia din jurul nostru.

Citește mai mult...

În fiecare an, în Săptămâna verde dedicăm o zi curățeniei, un timp în care îi învățăm pe elevi despre importanța îngrijirii mediului înconjurător. Facem curat în clase, pe holuri, în curtea școlii, pe străzile și în parcurile din București. Mai mult, îi provocăm pe copii să facă această curățenie și acasă și să pună deoparte jucării, jocuri, cărți, haine pe care nu le mai folosesc și să le donez celor nevoiași.

© 2023 Liceul Româno-Finlandez | Website created with ❤ by CM Design