ANTREPRENORIAT – INOVAȚIE – PRACTICĂ DE SPECIALITATE

nivel Liceal

 

Am ales să continuăm povestea școlii noastre, începută în anul 2010, cu același tipar al creșterii organice, prin înființarea nivelului liceal. A venit natural să oferim o variantă care să răspundă nevoilor întregului sistem preuniversitar.

investim în pregătirea profesorilor și a elevilor

Secretul succesului educației finlandeze este calitatea!

Continuăm povestea noastră cu liceul pedagogic (învățători-educatori), profil în cadrul căruia pregătim tinerii pentru o meserie schimbătoare de vieți. Astfel, multiplicăm cunoștințele și experiența noastră în predare, oferind adolescenților șansa de a experimenta conectarea cu elevii, prin aplicarea practicilor adoptate la clasă de colectivul nostru de profesori.

Nu putem să nu luăm în calcul modul în care este organizată economic și social țara de la care am învățat atât de multe lucruri, Finlanda, statul ce este cunoscut pentru ordine socială și prosperitate. 

Aceste reușite sunt datorate alinierii ofertei educaționale cu piața muncii.

Astfel, am gândit și specializarea Științe Sociale, pentru a oferi elevilor noștri posibilitatea dezvoltării competențelor de antreprenoriat, dezvoltare personală, schimburi de experiență internaționale.

Pentru cei care manifestă interes pentru rigoare și precizie, recurgând la concepte și metode matematice în abordarea unor situații cotidiene, am înființat specializarea Matematică-Informatică.

MAI MULT DECÂT UN CURRICULUM

Programa școlară obligatorie este cea națională, Liceul Româno-Finlandez obținând autorizația de funcționare din partea Ministerului Educației și Cercetării și emițând diplome de studii recunoscute național și internațional. Pe lângă aceste standarde, elevii noștri vor fi îndrumați înspre dezvoltarea abilităților care să îi diferențieze de ceilalți candidați, la intrarea în piața muncii.

ANTREPRENORIAT

INOVAȚIE

PRACTICĂ DE SPECIALITATE

specializarea

matematică-informatică                    bilingv engleză

Curriculum Profil Real

Specific

Orientarea prioritară a educaţiei spre dezvoltarea competenţelor de a comunica utilizând mijloacele specifice unui sistem informaţional.

Misiune

Aplicarea instrumentelor oferite de matematică în informatică şi în abordarea diverselor domenii ale ştiinţei şi tehnicii.

Viziune

Perspective de continuare a studiilor

Absolvenții acestei specializări se îndreaptă cu precădere spre facultăți tehnice (Automatică si Calculatoare, Electronică și Telecomunicatii), la care se adaugă informatica, matematica, arhitectura, medicina, economia etc.

Obiective
  • formarea capacităţii de a aplica metode şi concepte ale informaticii în diverse domenii;
  • formarea competenţelor necesare pentru obţinerea unui certificat de asistent analist programator.
Teze

Se susțin la următoarele discipline:

  • Limba și literatura Română
  • Matematică
  • Informatică
  • Engleză
  • Fizica/Chimie/Biologie (la alegere)

specializarea învățător-educatoare

Curriculum Profil Pedagogic

Specific

Liceul Pedagogic oferă oportunități de educație și instruire din perspectiva pregătirii tinerilor pentru o societate bazată pe cunoaștere și a promovării dezvoltării durabile.

Misiune

Misiunea învățământului preuniversitar pedagogic este de a asigura elevilor competențele necesare formării inițiale pentru specializarea învățător-educatoare.

Viziune

Învățământul preuniversitar pedagogic urmărește și asigură cu consecvență creșterea performanțelor în zona excelenței, militând pentru întărirea colaborării școlii cu părinții, comunitatea locală și societatea civilă, pentru sporirea eficienței activităților educative școlare și extrașcolare și pentru optimizarea implicării în programe educative și civice regionale și europene.

Obiective

Orientarea cu țintă spre educație, centrarea pe activități școlare și extrașcolare cu promovarea educației timpurii, a solidarității, a dialogului, a identității comune europene prin cultivarea valorilor naționale și a patriotismului constituie priorități și finalități ale învățământului și educației pedagogice preuniversitare.

Teze

Se susțin din următoarele discipline:

  • Limba și literatura română
  • Limba Engleză
  • Matematică
  • Introducere în pedagogie şi teoria şi metodologia curriculumului (clasa a IX-a)/ Teoria și practica instruirii şi evaluării (clasa a X-a)/ Managementul clasei de elevi (clasa a XI -a) / Psihopedagogie specială sau Didactici inovative (la alegere) (clasa a XII-a)

specializarea științe sociale

Curriculum Profil Uman

Specific

Orientarea prioritară a educației spre dezvoltarea capacității de a percepe şi de a înţelege fenomenele sociale în dinamica lor.

Misiune

Asigurarea dezvoltării unei personalități complexe prin formarea deprinderii de abordare inter-, pluri-, transdisciplinară a faptelor şi fenomenelor istorice, economice, sociologice, psihologice etc.;

Viziune

Facilitarea achizițiilor cognitive atât în domeniul științelor umaniste, cât şi în cel al științelor exacte;

Obiective

Formarea unui comportament social activ şi responsabil, adecvat unei lumi în schimbare.

Teze

Se susțin din următoarele discipline:

  • limba şi literatura română
  • logică/psihologie/economie/filosofie (în funcţie de anul de studiu)
  • engleză
  • istorie sau geografie (la alegere)

PROGRAM LICEU

9:00-15:00 – ore de curs

12:45-13:15 – prânzul

Specializarea Ştiinţe sociale oferă deschidere spre continuarea studiilor în domenii precum Istorie, Geografie, Știinţe economice, Drept, Studii europene, Studii politice, Jurnalism, Știinţele comunicării, Psihologie, Sociologie, Relaţii internaţionale, Administraţie publică, Academia de Poliţie, Istoria şi teoria artei etc.

Întrebări Frecvente 

Liceul Româno-Finlandez este prima școală care a implementat principiile învățământului finlandez în România.

Proiectul urmărește să aducă plus-valoare educației din România prin adaptarea metodelor și ideologiei educației finlandeze, cea mai performantă în mediul educațional european.

În ce limbă se face predarea?

Predarea la clasă se realizează în limba română, integrând principiile învățământului finlandez.

Câți copii sunt în clasă?

Pentru că tandemul româno-finlandez presupune un plan individualizat de educaţie, numărul de copii la grupă/clasă este unul mai mic decât în mod normal. La nivelul liceal, clasa este formată din cel mult 22 de elevi.

Diplomele sunt recunoscute?

Da, întrucât Liceul Româno-Finlandez este recunoscut, la nivel naţional, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin O.M 5493/18.10.2010, făcând astfel parte din reţeaua unităţilor de învăţământ.

Vor exista schimburi de experiență cu elevi finlandezi?

Da, în mod special ne dorim ca fiecare dintre elevii noştri să fie familiarizaţi cu diverse culturi europene. Ceea ce ne propunem este ca elevii finlandezi să vină în schimburi de experienţă în şcoala noastră, iar, la rândul lor, elevii noștri să meargă în Finlanda. Profesorii LRF au realizat deja cursuri de formare în câteva şcoli din Helsinki, iar profesorii din Finlanda derulează stagii de pregătire în cadrul şcolii noastre, pentru a monitoriza implementarea corectă a modelului educaţional finlandez.

Se poartă uniformă?

La nivelul claselor primare și gimnaziale, se poartă un tricou, pulover sau hanorac cu însemnele grafice ale şcolii, aceasta constituind o modalitate prin care scade presiunea cauzată de alegerile din domeniul vestimentar. 

Când toți elevii sunt îmbrăcați la fel, preocuparea cu privire la atributele estetice pălește. Purtarea uniformei îi ține concentrați pe cei mici pe valori, mărește unitatea din cadrul colectivului și contribuie la crearea spiritului comunitar.

sunt integrați copii cu CES (cerințe educaționale speciale)?

La Liceul Româno-Finlandez există un loc/clasă rezervat copiilor cu CES. Integrarea acestora se realizează în funcție de diagnosticul copilului și în urma discuțiilor dintre părinți, profesori și psihologul școlii.

Ce fel de curriculum se urmează?

Programa școlară obligatorie este cea națională, modalitățile de predare sunt, însă, croite după măsurile fiecărui copil, ținându-se cont de planul individualizat, realizat pentru fiecare elev în parte.

Se țin ore de Religie?

Orele de Religie au fost înlocuite cu orele de Character First, care au ca scop modelarea caracterului după principii etice și morale, fără a constrange valorile religioase personale.

Ce limbi străine sunt studiate?

La nivel liceal, se studiază limba engleza și limba spaniolă.

Ce rezultate aveți la olimpiade și evaluări naționale?

Elevii sunt încurajați, îndrumați și pregătiți de profesori să participe nu numai la olimpiade, ci și la diverse concursuri compatibile cu abilitățile și talentele lor.

La nivel primar, elevii participă la concursuri precum Comper, Cangurul, iar la nivel gimnazial, la olimpiade și concursuri cu teme specifice.

Ce servicii sunt acoperite de taxa de școlarizare?

Pachetul educațional pentru programul 08:00-14:00 cuprinde cursurile conform curriculei pentru ciclul primar, cluburile de dezvoltare, masa de prânz și gustarea. 

Activitățile opționale și extracurriculare nu sunt incluse în taxa educațională fixă, acestea stabilindu-se la nivel individual.

aplicare

hai în echipĂ!

Primul pas este să ne trimiți CV-ul tău la adresa de e-mail recrutare@lrfb.ro.

pasul 1

Trimite-ne CV-ul tău, iar noi îl vom analiza!

Pasul 2

Vei fi contactat pentru programarea unui interviu.

pasul 3

Pregătește-te pentru proba practică și pentru examenul scris!

pasul 4

Trimite-ne o recomandare de la locul de muncă anterior!

PAsul 5

Vei fi contactat pentru anunțarea deciziei finale.