CURAJ, DREPTATE, CARACTER

pROIECTE SOCIALE

 

Ne dorim ca elevii noștri să dezvolte trăsături de caracter care să îi ajute să devină oameni de bază în societatea noastră, modele pentru cei din jur și să fie cei care aduc schimbarea acolo unde este necesară.

Argument:

Ne dorim ca elevii noștri să dezvolte trăsături de caracter care să îi ajute să devină oameni de bază în societatea noastră, modele pentru cei din jur și să fie cei care aduc schimbarea acolo unde este necesară. Îi învățăm despre onestitate, curaj, bunătate, grija față de semeni, autenticitate, respect, dreptate, prietenie, încredere și lista poate continua cu toate acele trăsături de bun simț care ar trebui să ne caracterizeze pe fiecare dintre noi.

Îi învățăm despre toate acestea în cel mai practic mod, prin proiecte sociale, care dezvoltă în ei spiritul civic și grija pentru tot ceea ce ne înconjoară. Cel mai frumos lucru despre acestea este că întreaga comunitate LRF este implicată: copii, părinți, profesori, bunici, prieteni. Avem câteva proiecte de suflet la care nu renunțăm de câțiva ani buni și adăugăm la acestea mereu altele noi. Mai jos găsiți o listă cu cele mai importante dintre ele.

Dă mai departe

Este cel mai de amploare proiect pe care l-am realizat până acum. A început în anul 2014, când am avut un fundraising inedit și am strâns rechizite pentru o școală din județul Vaslui. 

Citește mai mult...

Patru ani mai târziu s-a născut ideea unei tabere caritabile pentru copiii din aceeași școală, din satul Valea Mare. Atunci am și organizat primul concert de fundraising, împreună cu profesori, părinți talentați și copiii din trupele școlii.  Am strâns haine, jucării, rechizite, alimente și bani pentru a realiza tabăra, care a fost o experiență extraordinară pentru toți voluntarii implicați, dar mai ales pentru copiii din Valea Mare. În anul următor am continuat proiectul cu o altă școală din Vaslui, satul Păltiniș, acolo am investit mai mult în renovarea școlii și activitățile cu copiii. De fiecare dată întreaga comunitate LRF, și nu numai, s-a implicat peste așteptări: donații materiale, donații în bani, promovare etc.

„Dă mai departe” este o lecție despre bunătate, umanitate, voluntariat și dragostea față de semeni, despre a da mai departe din ceea ce ești și ceea ce ai pentru cei mai puțin norocoși. O lecție pe care ne dorim ca fiecare dintre elevii noștri să o învețe și care vrem să dezvolte în ei toate acele calități care definesc omenia.

Video proiect: aici și aici. 

Crăciunul înseamnă a dărui

este cel mai vechi proiect social al nostru. Încă din 2011, în perioada sărbătorilor de iarnă pregătim cadouri pentru cei defavorizați.

Citește mai mult...

Am mers în vizită, încărcați cu daruri și zâmbete la copiii cu deficiențe locomotorii din Spitalul Robănescu, la copiii bolnavi de cancer, la copiii orfani sau defavorizați (Angel Tree, Orfelinatul din Singureni, familiile din satul Păltiniș). În fiecare an am găsit o modalitate prin care să aducem bucurie, acolo unde nu prea este. Chiar și profesorii sunt implicați în astfel de activități, în decembrie 2019 au pregătit cadouri pentru victime ale traficului de persoană.

   „Crăciunul înseamnă a dărui” este un proiect care încurajează dărnicia în comunitatea LRF.

Un ghiozdan în loc de flori

În 2014 a fost primul an în care am strâns rechizite pentru o școală din Vaslui, de atunci a devenit un obicei să pregătim ghiozdane pentru copiii defavorizați la începutul fiecărui an școlar.

Citește mai mult...

În 2019 acest proiect a luat o formă și mai frumoasă, când i-am provocat pe elevii și părinții LRF ca, în loc să dăruiască flori profesorilor în prima zi de școală, să pregătească un ghiozdan echipat complet pentru copiii din Păltiniș. Bucuria de a dărui este cu atât mai mare, când știi că ai făcut-o pentru o comunitate în nevoie.

Burse Sociale

Prin bursele sociale ne dorim să le oferim șansa la o educație de calitate și copiilor cu mai puține posibilități financiare, dar care își doresc și sunt dispuși să învețe. Investiția în educație este singura investiție care garantează creșterea!

19 zile de prevenire a abuzurilor

Campania 19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor s-a desfășurat în perioada 1 – 20 noiembrie 2019 în cadrul Liceului Româno-Finlandez

Citește mai mult...

celebrând, cu această ocazie, 30 de ani de la adoptarea convenției ONU cu privire la drepturile copiilor. 

Orele de istorie, de educație civică și de educație socială au abundat în informații utile copiilor și adolescenților în ceea ce privește violența domestică, bullying-ul, cyber bullying-ul, abuzul fizic și emoțional și discriminarea. Implicarea comunității LRF a trecut dincolo de gardurile școlii, părinții luând parte la marșul „Împreună pentru siguranța femeilor”.

În plus, copiii școlii au creat o expoziție tematică impresionantă, de o profunzime aparte. Lucrările copiilor pot fi încă admirate pe culoarele școlii.

„Violența este arma celor slabi” (Mahatma Gandhi), prin urmare, să continuăm să creștem împreună copii și tineri cu un caracter puternic.

© 2023 Liceul Româno-Finlandez | Website created with ❤ by CM Design