< ÎNAPOI

ARTICOLE RECENTE

BLOG

 

Continuă să te informezi, să înveți, să explorezi. Sau cum o vorbă finlandeză spune: „Niciodată nu le vei ști pe toate!” 

Nu e ușor, dar e frumos!

5.03.2019 | povestea mea | 0 comentarii

Într-o zi, la o întâlnire cu prietenii, primesc întrebarea “Cum este să fii educator la început de drum?”.  Răspunsul meu a fost dat în câteva cuvinte „Nu e ușor, dar e frumos…

„Ce te face să spui asta?”, mă întreabă o prietenă.

Mi-a luat puțin timp să mă gândesc până să îi ofer un răspuns, dar într-un final am reușit să găsesc unul.

Nu e ușor să mă ridic deasupra tuturor copiilor și apoi să mă cobor la mintea lor, însă este frumos că, în fiecare zi, am ocazia să fiu copil, dar și adult responsabil.

Nu e ușor să port un zâmbet pe față, care să îi încurajeze pe copii în procesul de adaptare și pe părinții îngrijorați, dar e frumos că în  momentele dificile din viețile oamenilor pot să fiu un motiv de încurajare și nu o piedică.

Nu e ușor să fiu blândă, răbdătoare și fermă în același timp, dar e frumos să știu că acești copii sunt motivația pentru care eu mă străduiesc să păstrez un echilibru interior, un balans între aceste valori.

Nu e ușor să privesc fiecare copil dincolo de ce se vede, dar e frumos că eu sunt aceea care pot să-l descopăr și pot să-i satisfac nevoile.

Nu e ușor și mă bucur, pentru că așa îmi pot da seama cu adevărat cât de mult am ajuns să țin la acești copii.

Îmi doresc să fiu un  model pozitiv și  să las o amprentă frumoasă în viața copiilor. Vreau să văd părinți fericiți de fericirea copiilor.

Știu că nu sunt  perfectă și nici nu voi putea fi, dar atât cât pot să ofer, voi oferi.

Prof. Cristina Isvoranu

Darul imperfecțiunii

Darul imperfecțiunii

Era Februarie 2007 când, de la a preda engleza la copiii de 3 ani, am ajuns într-o școală de „fițe” din Capitală, unde am suplinit-o timp de 6 luni pe o prietenă de-ale mele, care urma să nască. Prima oră de predare din viața mea la gimnaziu, direct la clasa a opta!...

citește mai mult
Măsuri de prevenire COVID-19

Măsuri de prevenire COVID-19

De când mă știu, cred că am funcționat pe principiul „este mai ușor să ceri iertare, decât permisiune”. Rememorez și acum episoade când o încurcam rău cu părinții mei și știam că a-mi cere iertare, aducea după sine o minimizare semnificativă a pedepsei. Lecția de...

citește mai mult

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.