< ÎNAPOI

ARTICOLE RECENTE

BLOG

 

Continuă să te informezi, să înveți, să explorezi. Sau cum o vorbă finlandeză spune: „Niciodată nu le vei ști pe toate!” 

Dreptul copiilor la educație

21.11.2019 | Vocea Elevilor | 0 comentarii

Immanuel Kant a spus: ,,O educație bună este izvorul întregului bine în lume” . Dreptul copiilor la educație, este unul dintre cele mai importante drepturi. Fără educație, nu am mai avea doctori, profesori, stomatologi și alte meserii foarte importante pentru noi.

În primul rând, educația copiilor este foarte importantă deoarece pentru a practica o meserie sau pentru a avea o funcție, trebuie să avem o pregătire profesională. Nu putem avea o meserie, dacă nu avem parte de o educație bună. Educația mai este importantă și pentru a ne putea alege ce vrem să facem când vom fi mari. Copiii își aleg acest lucru după calitățile și pasiunile pe care le au. Fiecare copil are dreptul să-și aleagă ce vrea să facă, fără influența altor colegi. Educația ne elimină toate confuziile și ne ajută să ne realizăm visurile.

În al doilea rând, copiii au nevoie de educație pentru a se integra într-o societate și pentru a avea un randament ridicat în activitățile pe care le desfășoară. Foarte mulți adulți din ziua de astăzi, nu se integrează din cauza faptului că nu au avut parte de educație bună, iar ceilalți copii îi ignorau sau își băteau joc de ei. Pe copii îi afectează foarte mult aceste lucruri, deoarece copii sunt mai sensibili. Dacă un copil nu se poate integra, îi este afectată foarte mult și educația, iar copilul nu mai vrea să învețe. Fiecare copil are nevoie de cel puțin un prieten, pentru că un prieten îți poate ridica morarul și te poate ajuta oricând ai nevoie. Când ai o problemă, de matematică sau de română sau te-ai certat cu cineva drag, prietenul este acolo pentru tine. Educația ne ajută și să avem o viață independentă, să ne purtăm corect față de ceilalți ne ajută la dezvoltarea personală, ne determină să ne atingem potențialul la maximum.

În al treilea rând, educația este importantă pentru formarea culturii generale. Pentru a ști atunci când ne ducem îmtr-o altă țară, cum să vorbim cu acele persoane sau care sunt punctele turistice. Când mergem într-o excursie, trebuie să știm să folosim o hartă, să o analizăm sau cum folosim o busolă sau chiar să știm curiozități despre tot felul de lucruri. Cum s-a creat Pământul? Cum au fost creați oamenii? Dacă vedem un animal, ar trebui să știm să spunem câteva lucruri despre el. Învățând astfel de lucruri, ele ne ajută foarte mult atât pentru cultura noastră generală, cât și ca să știm lucruri despre noi și ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

În ultimul rând, educația ne ajută să ne rezolvăm problemele, să conștientizăm drepturile noastre, să controlăm rezultatele acțiunilor noastre, să ne asumăm greșelile pe care noi le facem, ne face mai creativi, ne dezvoltă capabilitatea de a interpreta lucrurile dintr-o perspectivă corectă, ne ajută să vedem partea bună a lucrurilor.

În concluzie, educația este un lucru fără de care oamenii nu s-ar putea descurca. Educația ne ajută enorm în toate lucrurile pe care noi le facem, așa că este important să o prețuim și să o folosim! Dreptul oamenilor la educație ar trebui respectat fără excepție!

Maria Vizitiu

Clasa a VI-a B

Darul imperfecțiunii

Darul imperfecțiunii

Era Februarie 2007 când, de la a preda engleza la copiii de 3 ani, am ajuns într-o școală de „fițe” din Capitală, unde am suplinit-o timp de 6 luni pe o prietenă de-ale mele, care urma să nască. Prima oră de predare din viața mea la gimnaziu, direct la clasa a opta!...

citește mai mult
Măsuri de prevenire COVID-19

Măsuri de prevenire COVID-19

De când mă știu, cred că am funcționat pe principiul „este mai ușor să ceri iertare, decât permisiune”. Rememorez și acum episoade când o încurcam rău cu părinții mei și știam că a-mi cere iertare, aducea după sine o minimizare semnificativă a pedepsei. Lecția de...

citește mai mult

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.