< ÎNAPOI

ARTICOLE RECENTE

BLOG

 

Continuă să te informezi, să înveți, să explorezi. Sau cum o vorbă finlandeză spune: „Niciodată nu le vei ști pe toate!” 

Ce ar trebui să știe copilul tău înainte să intre la clasa pregătitoare (3)

19.04.2019 | SRF made | 0 comentarii

Din punct de vedere social, un copil trebuie sã ştie cã şi la clasa pregãtitoare, ca şi la grãdinitã, se va juca, va avea multe ocazii sã fie creativ şi sã ȋşi foloseascã imaginația. În acest sens, un aspect foarte important al clasei pregãtitoare la şcoala noastrã sunt pauzele de ieşit ȋn parc şi joaca liberã. Prin joacã copiii învaţã sã fie fairplay, sã lucreze în echipã, sã renunţe, sã fie generoşi, sã accepte, sã iubeascã. şi nu este totul doar joacã. Învãţãm litere şi cifre, învãţãm sã citim şi sã socotim, citim poveşti, învãţãm sã decupãm, sã lipim, sã colorăm, învãţãm sã ne comportam în diferite contexte. Cu alte cuvinte, prin orice activitate pe care o facem, copiii se pregãtesc pentru lumea reală.

Clasa pregãtitoare înseamnã relaţionare, noi prietenii sau consolidarea celor anterioare. Înseamnã mişcare, dans, râs şi joacã.

La SRF, clasa pregătitoare înseamnã şi interacţiunea cu mai mulţi profesori, alţii decât învãţãtoarea. Proiectul Young Leadership clãdeşte încrederea în copii atunci când lucreazã în echipe şi când interacţioneazã în diverse contexte. Ca lucru care ne defineşte la SRF, trebuie sã menţionez cã aproape în fiecare clasă avem câte un copil cu cerinţe speciale care învaţã sã se integreze şi sã se acomodeze cu viaţa de zi cu zi printre ceilalţi copii.

Tot la SRF înseamnã o noapte, poate prima, petrecutã la şcoalã cu colegii. Înseamnã o noapte în care ne distrãm, dansãm, facem parada pijamalelor, citim poveştile preferate, dormim în sac de dormit. 

În ce privește socializarea, profitãm de fiecare ocazie sã ieşim şi sã organizãm evenimente periodic (teatru, film, restaurant, campionatul de fotbal al tãticilor).

Începem de mici sã fim responsabili şi totul se petrece într-un cadru organizat, controlat, cu susţinere şi încurajare din partea adulţilor.

În urma întrebãrii mele “Ce i-ai spune unui copil de grădiniţã, care urmeazã sã vinã la şcoalã?”, Rãzvan mi-a răspuns aşa:

“Sã nu-ţi fie fricã, e bine la şcoalã!”

Cu drag, 

o învãţãtoare care e înnebunitã dupã copiii ei de la clasa pregãtitoare 

Ligia Cristian

Darul imperfecțiunii

Darul imperfecțiunii

Era Februarie 2007 când, de la a preda engleza la copiii de 3 ani, am ajuns într-o școală de „fițe” din Capitală, unde am suplinit-o timp de 6 luni pe o prietenă de-ale mele, care urma să nască. Prima oră de predare din viața mea la gimnaziu, direct la clasa a opta!...

citește mai mult
Măsuri de prevenire COVID-19

Măsuri de prevenire COVID-19

De când mă știu, cred că am funcționat pe principiul „este mai ușor să ceri iertare, decât permisiune”. Rememorez și acum episoade când o încurcam rău cu părinții mei și știam că a-mi cere iertare, aducea după sine o minimizare semnificativă a pedepsei. Lecția de...

citește mai mult

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.