< ÎNAPOI

ARTICOLE RECENTE

BLOG

 

Continuă să te informezi, să înveți, să explorezi. Sau cum o vorbă finlandeză spune: „Niciodată nu le vei ști pe toate!” 

Ursulețul Călător

8.06.2021 | Proiecte LRF | 0 comentarii

Chiar dacă anul acesta a fost un an atipic pentru toată lumea, noi, clasa I C, am reușit să ne facem prieteni chiar și peste Prut. Profitând   de avantajele tehnologiei din ziua de astăzi și prin intermediul proiectului transnațional „Ursuleții călători” implementat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, ne-am făcut prieteni și am avut parte de experiențe frumoase cu elevi și profesori de peste Prut.

Acest proiect ne-a oferit posibilitatea de a colabora la nivel  transnațional, împărtășind idei, practici sau metode de lucru.

Prima etapă a proiectului a fost cea de PREGĂTIRE. Am ales, împreună cu elevii, ursulețul clasei, i-am dat un nume, l-am ajutat să scrie scrisoarea pentru partenerii noștri din Moldova și am participat la o întâlnire virtuală în cadrul căreia am făcut cunoștință cu elevii de la școala partener și cu ursulețul lor.

Honey este numele ursulețului nostru, iar copiii l-au îndrăgit din primele clipe petrecute în clasă și au arătat responsabilitate, empatie și grijă pe toată perioada în care Honey a stat la noi în clasă.  

 

 

Cea de-a doua etapă a proiectului a fost cea a CĂLĂTORIEI PESTE PRUT. Împreună cu elevii am pregătit coletul pentru școala partener. Am așezat ursulețul cu grijă în pachet, am pregătit agenda în care colegii de la școala partener au scris detalii despre activitățile la care participă ursulețul și am pus și câteva suveniruri pentru fiecare elev de la școala din Republica Moldova.

După ce am trimis coletul, am așteptat cu nerăbdare sosirea ursulețului Teddy. Mare bucurie a fost când am primit pachetul cu acesta și darurile de la partenerii noștri.

A urmat apoi etapa VIZITEI ȘCOLARE PESTE PRUT. Ursulețul a participat la toate activitățile noastre și tare mult ne-am bucurat să-i prezentăm școala noastră și ce facem noi în fiecare zi la LRF.

Ursulețul a învățat, împreună cu noi, litere de mână, poezii și joculețe, operații de adunare și scădere, probleme și chiar l-am ajutat să învețe cum aflăm un număr necunoscut.

A fost alături de noi la Festivalul European, când am reprezentat Grecia, dar și în vizită la noua bibliotecă a școlii. A fost minunat!

Am programat o altă întâlnire cu partenerii din Moldova în cadrul căreia am discutat despre asemănările dintre țările noastre (România și Republica Moldova) și despre activitățile la care au participat cei doi ursuleți în călătoria lor.

Au urmat apoi alte activități frumoase la care ursulețul Teddy a luat parte și s-a distrat împreună cu noi.

Următoarea etapă a fost cea a REVENIRII ACASĂ. Cele două jucării și-au făcut din nou bagajele și au fost așteptați cu sufletul la gură de către toți elevii. Copiii au citit toate aventurile notate în agenda ursulețului și au aflat lucruri noi, jocuri interesante și am discutat împreună despre ce a însemnat acest proiect pentru noi și ce am învățat în urma participării. 

A fost o experiență inedită și foarte frumoasă. Am învățat să colaborăm și să comunicăm chiar și peste hotare, să ne facem prieteni, să promovăm educația ca fiind principalul mijloc de comunicare în societatea de astăzi, să profităm de avantajele tehnologiei, să facem schimb de bune practici, metode de lucru, proiecte și idei de activități.   

Acest proiect ne-a ajutat să ne dezvoltăm din toate punctele de vedere și a fost un prilej de învățare și ieșire din zona de confort. Honey va rămâne la noi în clasă și vom continua să avem grijă de el ca fiind un bun coleg, prieten și partener de joacă.

Alina Pîrvu, Profesor Clasa I   

 

Darul imperfecțiunii

Darul imperfecțiunii

Era Februarie 2007 când, de la a preda engleza la copiii de 3 ani, am ajuns într-o școală de „fițe” din Capitală, unde am suplinit-o timp de 6 luni pe o prietenă de-ale mele, care urma să nască. Prima oră de predare din viața mea la gimnaziu, direct la clasa a opta!...

citește mai mult
Măsuri de prevenire COVID-19

Măsuri de prevenire COVID-19

De când mă știu, cred că am funcționat pe principiul „este mai ușor să ceri iertare, decât permisiune”. Rememorez și acum episoade când o încurcam rău cu părinții mei și știam că a-mi cere iertare, aducea după sine o minimizare semnificativă a pedepsei. Lecția de...

citește mai mult

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.